ΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ 2022 BY LOOM TO ROOM

ΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ 2022 BY LOOM TO ROOM

" Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες, τις πιο ιδιαίτερες Τάσεις Διακόσμησης για το 2022 και ανυπομονούμε να τις ανακαλύψουμε και να τις εφαρμόσουμε μαζί!❤️ "
 

Biophilic Design 

Η βιοφιλία είναι μία τάση που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 2021 και όπως φανερώνει και το όνομά της, είναι η τάση που αγαπά την φύση! 

Η βιοφιλική εσωτερική διακόσμηση έχει να κάνει με τους κανόνες της biophilic αρχιτεκτονικής, με τα δωμάτια να επωφελούνται από καλό φυσικό φως της ημέρας, φυσικούς χρωματικούς συνδυασμούς και φυσικά μεγάλες ποσότητες εσωτερικών φυτών! 

Η ιδέα είναι ότι σε όποιο δωμάτιο κι αν βρίσκεσαι, μπορείς να δεις ή να περιτριγυρίζεσαι από φυτά και φως! 

Όπως είχαμε γράψει και στις τάσεις διακόσμησης για το 2021, η βιοφιλία απαιτεί αυτά τα elements και σαφώς μια πιο sustainable στάση ζωής:

«Άπλετο φυσικό φως, φυσικά και βιώσιμα υλικά, πράσινο, καφέ, κίτρινο και τόνοι της Γης.

Επέλεξε natural ξύλινες επιφάνειες, απλά designs και κάποια floral prints.

Πρόσθεσε φυτά εσωτερικού χώρου και παίξε με τις υφές των υφασμάτων για ένα eye-catching αποτέλεσμα!»

 

 
Οργανικά και στρογγυλά σχήματα 

Η αγάπη για τη φύση στα σπίτια μας δεν τελειώνει μόνο με τα γήινα χρώματα και τα φυτά! Και τα έπιπλα και η διακόσμηση αποκτούν φυσική εμφάνιση.

Αναμένεται να δούμε πιο οργανική και στρογγυλεμένη διακόσμηση καθώς και πιο rounded έπιπλα σπιτιού μέσα στο 2022. 

Καναπέδες με στρογγυλεμένες γλυκές άκρες, οργανικές επιλογές στη διακόσμηση, στρογγυλά και οργανικά διακοσμητικά στοιχεία για το σπίτι δίνουν στο χώρο σου μια απαλή και φυσική εμφάνιση.  
 

Αρμονία είναι το ζητούμενο για αυτή την τάση και αν εντάξεις κάποια από τα στοιχεία της στο σπίτι σου, το αποτέλεσμα θα είναι ένα χαλαρό, ήρεμο σπίτι!

 


Goddess
 

Αποχρώσεις του ροζ, πετρόλ, μελί, ροδί και μπλε του ουρανού είναι λίγα από τα χρώματα που συνθέτουν αυτή την μοναδική τάση που φαίνεται να κλέβει την παράσταση για το 2022. 

Είναι αισθαντική με χρυσές πινελιές, με πλούσια υφάσματα στις κουρτίνες και επιφάνειες από μάρμαρο και μωσαϊκό.  

Η Goddess χαρακτηρίζεται από δημιουργικότητα, θηλυκότητα και σοφία και είναι έτοιμη να εισβάλει στο interior design δυναμικά! 

Πειραματίσου και συνδύασε το σάπιο μήλο με το πετρόλ, το χρώμα της παπάγιας με το μελί και δημιούργησε έναν πραγματικά statement χώρο! 

 


Η Pantone  

επέλεξε το Very Peri ως το χρώμα της χρονιάς για το 2022!
 

Το Very Peri είναι μια μπλε απόχρωση με βιολετί τόνο και είναι η πρώτη φορά που η Pantone δημιούργησε ένα νέο χρώμα ως Χρώμα της Χρονιάς.
 

Το εν λόγω χρώμα δημιουργείται ως αντίδραση στα περίεργα και αβέβαια χρόνια που είναι πίσω μας. Είναι ένα χρώμα που επιδεικνύει μια ανέμελη, σίγουρη και τολμηρή περιέργεια που ζωντανεύει το δημιουργικό μας πνεύμα.  
 

Οι ζωές μας αλλάζουν και η Pantone με το Very Peri μας βοηθά να αγκαλιάσουμε αυτό το νέο τοπίο δυνατοτήτων!

 


Vintage & αντίκες
 

Εκτός από βιώσιμη είναι και ιδιαίτερη αυτή η τάση μιας και οι αντίκες και τα vintage αντικείμενα σίγουρα πλαισιώνουν με μια σπάνια ομορφιά τους χώρους.

Αναμένεται να δούμε περισσότερα vintage, περισσότερες αντίκες έπιπλα και second hand διακοσμητικά και όταν μπερδεύεις το χθες με το σήμερα το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτό που θα δημιουργήσεις θα έχει μια μοναδικότητα! 

Σκέψου ότι δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία σε έναν μπουφέ ο οποίος μέχρι και χθες μπορεί να ήταν σε ένα σπίτι στην Κυψέλη όπου ζούσε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και τώρα το πεπρωμένο του να είναι στην Αλεξανδρούπολη σε μια πρωτοετή φοιτήτρια!

Εμάς μας αρέσει να φτιάχνουμε μια μικρή ιστορία μέσα στο μυαλό μας όταν αγοράζουμε second hand ή vintage αντικείμενα … δοκίμασε το!

Θα εκπλαγείς με την φαντασία σου!
 

The Loom to Room Team❤️

 

Special thanks to https://www.indesignsem.gr/ and Mrs Stefani Anderson!