finloup logo

Αγόρασε με 4 άτοκες.

μάθε περισσότερα  (ισχύει για αγορές από 100,00€ εώς 500,00€)

Ελλάδα Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 80€ ❤️ Κύπρος 8€ αποστολή για αγορές μέχρι 80€ ❤️

Καλέστε μας:

2310613000
Wishlist Σύγκριση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ

1.COURIER – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ

Η αποστολή των προϊόντων που αγοράστηκαν στο www.loomtoroom.gr γίνεται μέσω της SPEEDEX courier και της ELTA courier και η προθεσμία παράδοσης είναι από 1 ως 3 εργάσιμες ημέρες για την ηπειρωτική Ελλάδα και από 2 ως 5 εργάσιμες ημέρες για την νησιωτική Ελλάδα (για επιβεβαιωμένες πληρωμές παραγγελιών).

Σε ότι αφορά τα Μάκραμε Διακοσμητικά η παράδοση είναι από 4 ως 10 εργάσιμες ημέρες.

· Παραγγελίες άνω των 80,00€ | ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά

· Παραγγελίες κάτω των 80,00€ | 4,00€ μεταφορικά

· Αντικαταβολή | + 2,00€ επιπλέον κόστος μεταφορικών

Για παραγγελίες με ΟΓΚΩΔΗ προϊοντα, τα είδη αποστέλλονται με την μεταφορική My trans κατόπιν συνεννόησης και παραδίδονται στο πεζοδρόμιο.

Η χρέωση των μεταφορικών σε αυτή την περίπτωση είναι είτε ΔΩΡΕΑΝ είτε 10 ευρώ αναλόγως του όγκου.

Ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 4 - 5 εργάσιμες αναλόγως της περιοχής.

Οι αποστολές με μεταφορική δεν υποστηρίζονται από την μέθοδο πληρωμής “Αντικαταβολή”. 

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ

Η αποστολή των προϊόντων που αγοράστηκαν στο www.loomtoroom.gr γίνεται μέσω της μεταφορικής KRONOS EXPRESS ή των ELTA courier και αναχωρούν ακτοπλοϊκώς κάθε Πέμπτη και Παρασκευή. Η προθεσμία παράδοσης είναι από 7 ως 11 εργάσιμες ημέρες για την Κύπρο από την ημέρα αναχώρησης του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά (για επιβεβαιωμένες πληρωμές παραγγελιών).

Σε ότι αφορά τα Μάκραμε Διακοσμητικά η παράδοση είναι από 7 ως 11 εργάσιμες ημέρες.

· Παραγγελίες μέχρι 80,00€ | 8,00€ μεταφορικά

· Παραγγελίες άνω των 80,00€ | 15,00€ μεταφορικά
· Αντικαταβολή | Δεν υποστηρίζεται για Κύπρο

Το τελικό ποσό της παραγγελίας για αποστολή στην Κύπρο θα πρέπει να εξοφληθεί πριν την αποστολή, με τραπεζική κατάθεση, πληρωμή με κάρτα ή μέσω λογαριασμού paypal.
Η Loom to Room δεν ευθύνεται για τυχόν καθυστερήσεις που οφείλονται σε ανωτέρα βία ή σε γεγονότα που εκφεύγουν από τον έλεγχό της. Ενδεικτικώς και όχι περιοριστικώς, η εταιρεία μας δεν ευθύνεται για αιτίες καθυστέρησης παράδοσης που οφείλονται σε καθυστερήσεις σε καιρικές συνθήκες,  τελωνεία, ενδιάμεσους χώρους φόρτωσης-εκφόρτωσης, απεργίες μεταφορικών μέσων ή άλλου είδους απεργίες που επηρεάζουν την παράδοση των προϊόντων στις αποθήκες τις εταιρείας μας από τους προμηθευτές μας. κ.λ.π.
Όλες οι χρεώσεις μεταφορικών περιλαμβάνουν ΦΠΑ.
Τα έξοδα αποστολής μπορεί να αλλάξουν σε οποιαδήποτε στιγμή χωρίς προειδοποίηση. Μια τέτοια αλλαγή θα ισχύσει από τη στιγμή που η τροποποίηση θα συμπεριληφθεί στις σελίδες βοήθειας και το συμβόλαιο που θα δημοσιευθεί σε αυτήν την Ιστοσελίδα. Σε κάθε περίπτωση, θα ισχύσουν τα έξοδα αποστολής που εμφανίζονται τη στιγμή που πραγματοποιείται η παραγγελία.

2.ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ 
Για την παραλαβή των προϊόντων από τις αποθήκες μας στην Θεσσαλονίκη και στην οδό Γεννηματά 3 - Συκιές,  ο πελάτης ενημερώνεται για την ολοκλήρωση της παραγγελίας του από την εταιρία μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου και πραγματοποιείται η παραλαβή από τις αποθήκες, τις εξής ημέρες και ώρες:

Δευτέρα – Παρασκευή 
09:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει ήδη η εξόφληση της παραγγελίας, μπορείτε να κάνετε την πληρωμή στην αποθήκη μας είτε με μετρητά είτε με κάρτα (POS).

Εξαιρούνται οι επίσημες αργίες. 

Σε περίπτωση κωλύματος, ο πελάτης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας ώστε να παραλάβει άλλη ώρα και ημέρα. Οι παραγγελίες μπορούν να κρατηθούν σε αναμονή έως και 5 ημερολογιακές ημέρες αφότου λάβετε την ειδοποίηση ότι μπορείτε να παραλάβετε.
Αν αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα στη διεκπεραίωση της παραγγελίας σας (όπως για παράδειγμα έλλειψη κάποιου προϊόντος), ένας εκπρόσωπός μας θα σας καλέσει στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχετε δώσει, προκειμένου να βρούμε μαζί μια λύση για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας. 

Για παραγγελίες που γίνονται με Κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό, η παραγγελία σας αποστέλλεται αφού γίνει επιβεβαίωση της κατάθεσης.

Μπορείτε να στείλετε με e-mail το καταθετήριο/αποδεικτικό της εξόφλησης στο info@loomtoroom.gr προκειμένου να αποσταλεί συντομότερα η παραγγελία σας.
Εφόσον δεν γίνει η κατάθεση μέσα σε χρονικό διάστημα 3 εργάσιμων ημερών, η παραγγελία σας αποδεσμεύεται και θα πρέπει να γίνει εκ νέου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ/TRACKING
Η παρακολούθηση των παραγγελιών για την Ελλάδα μπορεί να γίνει με τον αριθμό αποστολής που σας έχει σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ιστοσελίδα www.elta-courier.gr και http://www.speedex.gr/ και για την Κύπρο από την ιστοσελίδα https://www.kronosexpress.com/.

Για να αποφευχθούν προβλήματα στην παραλαβή (λάθος διεύθυνση, απουσία προσώπων από το σπίτι, κτλ.), είναι απολύτως απαραίτητο να συμπληρώσετε σωστά το αντίστοιχο δελτίο.

Σας συστήνουμε να συμπληρώσετε και το κουτάκι του αριθμού επικοινωνίας.
Η Loom to Room δεν επιβαρύνεται με τα επιπλέον έξοδα αποστολής σε περίπτωση απουσίας του παραλήπτη κατά την παράδοση του/ων προϊόντος/ων. Σε περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει πρακτορείο SPEEDEX courier ή ELTA courier, ή KRONOS EXPRESS η παραλαβή των προϊόντων γίνεται από τον πελάτη από το κατάστημα courier/μεταφορικής της περιοχής του. 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας (*), θα λάβετε μήνυμα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο με τον αριθμό αποστολής σας και η παράδοση πραγματοποιείται σε 1 ως 3 εργάσιμες μέρες για την ηπειρωτική Ελλάδα και από 2 ως 5 εργάσιμες ημέρες για την νησιωτική Ελλάδα (για επιβεβαιωμένες πληρωμές παραγγελιών). 

Για τις αποστολές στην Κύπρο η παράδοση πραγματοποιείται σε 7 ως 11 εργάσιμες ημέρες (για επιβεβαιωμένες πληρωμές παραγγελιών).
Σε ότι αφορά τα Μάκραμε Διακοσμητικά η παράδοση γίνεται από 4 ως 10 εργάσιμες ημέρες για την Ελλάδα και από 7 ως 11 εργάσιμες ημέρες για την Κύπρο.

Οι ώρες παράδοσης των παραγγελιών πραγματοποιούνται από τις 9:00 π.μ. το πρωί ως τις 17:00 μ.μ. το απόγευμα.
Σε περίπτωση που δε μπορείτε να παραλάβετε σ' αυτό το χρονικό διάστημα, έχετε την επιλογή να παραλάβετε από το κατάστημα της courier με τη βοήθεια του κωδικού αποστολής που σας στέλνουμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Αν αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα στη διεκπεραίωση της παραγγελίας σας (όπως για παράδειγμα έλλειψη κάποιου προϊόντος), ένας εκπρόσωπός μας θα σας καλέσει στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχετε δώσει, προκειμένου να βρούμε μαζί μια λύση για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας. 
Για τις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως «δυσπρόσιτες» από την εταιρία courier, ο χρόνος αυτός μπορεί να διαφέρει.

 (*) Για παραγγελίες που έχουν γίνει με την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα πρέπει να έχει επιβεβαιωθεί η καταβολή των χρημάτων από την τράπεζα. Αυτό ενδέχεται να καθυστερήσει την παράδοση της παραγγελίας έως 2 εργάσιμες επιπλέον από την κατάθεση.
Όλες οι παραγγελίες αρχίζουν να επεξεργάζονται από εμάς την επόμενη εργάσιμη μέρα.
Οι παραγγελίες που καταχωρούνται Σάββατο & Κυριακή επεξεργάζονται Δευτέρα.

Επιλέξτε τη λίστα για αποθήκευση

Αποθήκευση